Rozen

Tuincentrum De Sweach

Boomkwekerij

Tuincentrum de Sweach is sinds 1983 een onafhankelijke familiebedrijf. In die afgelopen 30 jaar heeft de Sweach zich ontwikkeld tot een volwaardig traditioneel tuincentrum. Een begrip in de regio Noordoost Friesland, voor een ieder die van tuinen houdt.

 

De naam “de Sweach” is de Friese vertaling van het woord zwaag uit Kollumerzwaag. In de volksmond wordt Kollumerzwaag ook dikwijls in het fries als de Sweach aangeduid. Zwaag komt echter ook in o.a. de plaatsnaam Zwaagwesteinde voor. En aangezien het tuincentrum precies tussen beiden dorpen is gevestigd, de Sweach. Letterlijk vertaald betekend zwaag/sweach (vee-)weide of ruig weiland.

 

De Sweach kenmerkt zich als groencentrum door een breed en diep sortiment planten en bomen. Zeker niet onbelangrijk is de gunstige prijsvorming die wordt gehanteerd. Mede door de eigen kwekerij van 3 ha. is men sterk concurrerend en gewaarborgd van een goede kwaliteit. Tevens kunt u de werkzaamheden in uw tuin door ons laten verrichten, hierdoor zijn wij onze klanten optimaal van dienst. U kunt daardoor bij tuincentrum ‘de Sweach’ deskundig tuinadvies verwachten.

 

Een kleine greep uit de gewasgroepen die bij de Sweach te verkrijgen zijn: - vaste planten - perk en kuipplanten - bloembollen - heide - sierheesters - klimplanten - rozen - bosplantsoen - fruitbomen - coniferen - sier- en o.a. vormbomen.

 

Het merendeel van de productgroepen zijn ordelijk ondergebracht in de verkoopkas van ruim 4000m2. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor de juiste meststoffen, bodemverbeterende materialen en gewasbeschermingmiddelen. Ook voor een ruime keus aan tuinbeelden, waterornamenten en potterie bent u bij ons aan het juiste adres.

 

 

Wij heten u van harte welkom op de Sweach.

Ons Bedrijf

Openingstijden

Adres

Ma t/m Vr | 08:30 tot 18:00

Zaterdag |  08:30 tot 17:00

Koopavond op vrijdag tot 21:00

(Alleen tijdens de zomertijd)

Foarwei 210

9298 JT     |    Kollumerzwaag

info@tuincentrumdesweach.nl

Tel: 0511-447160

Webdesign by Roelina Banga 2015